Nyomokban megszállottságot tartalmaz!

Üdvözlet Londonból!

  1. rész

welcome from London 1Bizony elmondhatom, hogy megszállottság nyomait véltem felfedezni magamon. Van, amiről nem beszél az ember, de ez felettébb látványos is. Valószínűleg a reptéri biztonsági csomagátvilágítás mutatós lenne most egy fotón. Legutóbbi külföldi utamon, Genfben két chiliterméket szereztem be. Most, Londonból négy üveg finom szósszal tértem haza. Mi ez, ha nem megszállottság?

Az elején szeretném leszögezni, hogy nem ez tölti ki a külföldön töltött szabadidőmet, de mindenképpen szemem van hozzá. Valószínűleg egy parfümériát kevésbé fedezek fel gyorsan, mint egy akármilyen boltban polcon rejtőzködő ígéretes chiliszószt.

A négy terméket két boltban vásároltam. Három közülük Batts márkanév alatt fut (hozzáteszem itthon az Auchanban láttam hasonló kiszerelésben hasonló termékeket), melyeket bármilyen bizarr ‘Ldl’-ben  szereztem be, míg egyet ugyancsak nem guormandoknak való TK-Maxx-ben, ami inkább hasonlít egy 1 fontos bolthoz.

A kóstolás már nem Londonban, hanem itthon családi körben történt. Ez nálunk külön ünnep. Feleségem felmentést kért, de fiammal közösen fogtunk bele a termékelemzésbe.

Az egyezményes jelek segítettek a kóstolás sorrendjének felállításában. A Batts termékek közül a Mild smoky chipotle Sauce 1 paprikás, a Hot Jalapeno Sauce 3 paprikás, az Alfez márkanevű Észak-Afrikát idéző Harissa 3 paprikát kapott, míg a Batts Extra Hot Habanero Sauce 4 paprikával büszkélkedhet.

mild

m

Kezdjük hát a Mild Smoky Chipotle Sauce kóstolásával.

20160219_184736

Kezdjük hát a Mild Smoky Chipotle Sauce kóstolásával.

Összetevők: Víz, borecet, chipotle pép ( füstölt és sima jalapeno), só, repceolaj, cukor és karamellizált cukorszirup, sűrített paradicsom, szárított hagyma, Red Bird’s Eye chili, bors, Cayenne bors, különféle tartósító és stabilizáló szerek.

Kiszerelés: 150 ml; Gyártó és forgalmazó: Ldl UK;    Ár: 0,79 ₤ ̴ 320 Ft

Megjelenésében nem tűnik veszélyesen erősnek. Inkább paradicsomszószra, ketchupra emlékeztet. Állaga inkább folyós, folyékony, színe az ízével összhangban a BBQ szószra hasonlít, bár közel sem olyan sötét. Illata édeskés és ecetesen savanykás. Én kevésbe éreztem ki mind illatában mind ízében a füstölt Jalapenot. Inkább a karamellizált cukor dominál, ami a ízvilágában tényleg a BBQ-s jelleget erősíti.

Összegezve: Karakteres, kellemes íz, erősen hagymás, fokhagymás beütéssel. BBQ-t igénylő ételek mellé ajánlom.

easy hot

easy hot chili

Erőssége: Az „1 paprikás” kategória az erős fűszerezés miatt kicsit magasabbnak tűnik kóstolás után.

Vélemény, hozzászólás?