Csirkemájas rizottó Chiki-Chili Boszorkány leheletével

Főzünk olyat, amit még sosem!

Eredetileg Csirkeaprólékot akartam venni, de mivel azt nem kaptam, ezért friss csirkemájat hoztam haza. Nem tudtam még, hogy mit akarok, viszont jó ötletnek tűnt. Nagyon ritkán főzök májat!

Chiki-Chili Csirkemájas rizotto

Csirkemájas Rizotto Chiki-Chili Boszorkány Leheletéve alapanyagok

Aztán kiderült mi minden van otthon. Ezt kiegészítette a feleségem frissen vásárolt barna rizzsel, így nem volt kérdés, hogy a meglévő alapanyagokból mi készül: Csirkemájas rizotto Chiki-Chili Boszorkány leheletével. Amikor a chiliszószokon gondolkodtam fontosnak tartottam azt, hogy legyen egy klasszikus magyar ízvilágot, de mindenképpen a chili, a apaprika ízességét jól visszaadó termék, ami alkalmas többet adni az Erős pista életérzésen túl. Félrevezető lehet néha az, ha azt gondoljuk, hogy ami jó sós, az jó erős is. Ezért gondoltam szükségét Chiki-Chili Boszorkány leheletének, mert csípősnek csípős, nemkevésbé, mint az Erős Pista, de sóban, ízben mégis ínyenc, prémiumkategórás élményt biztosít.

Hozzávalók:

70 dkg csirkemáj

2 db vöröshagyma

30 dkg zöldborsó

2 közepes répa

zsiradék (zsír, olaj, kókuszzsír)

2 bögre barna rizs

só, bors, petrezselyem

Nézzük a lépéseket:

Chiki-Chili hagyma

Chiki-Chili hagymát párol

A hagymát megdinsztelem, és közben rárakom a kockára vágott répát.

Chiki-Chili hagyma-répa

Chiki-Chili hagymát párol répával

Együtt nagy lángon pár percig párolom, majd belerakom az apróra vágott csirkemájat. Közben olajon megfuttatom a rizst.

Chiki-Chili csirkés rizottó

Mikorra a máj kicsit megbarnul, addigra a rizs is megpirult az olajon.

Chiki-Chili csirkemájas rizotto

Chiki-Chili Csirkemájas rizotto borsóval

Összeöntöm őket, és hozzáadom  a borsót.

 

Chiki-Chili csirkemájas rizotto

Chiki-Chili Csirkemájas rizotto barna rizzsel

Kevés vízzel felöntöm, hogy épp csak ellepje. Ha kell addig pótolom, amíg a rizs meg nem puhul.

Chiki-Chili csirkemájas rizotto

Chiki-Chili csirkemájas rizotto Boszorkány leheletével

Hozzáadom Chiki-Chili Boszorkány leheletét, mert szeretjük kicsit csípősen, és igazán jó paprikás ízt ad hozzá.

Chiki-Chili csirkemájas rizotto

Chiki-Chili csirkemájas rizotto főzés közben

Ezek után már nincs sok dolgom, csak főznöm míg a rizs meg nem puhul, és a leve el nem forr.

Chiki-Chili csirkemájas rizotto

Chiki-Chili csirkemájas rizotto

Jó étvágyat kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük