Chiki-Chili a Nagymarosi Csípős Fesztiválon

Az égiek is forróvá tették ezt a napot! 2017. augusztus 26.

fotó: Haug Daniel Leon

Chiki-Chili a Nagymarosi Csípős Fesztiválon 2017-ben; fotó: Haug Daniel Leon

Előző évben még csak, mint vendég vehettünk részt a Fesztiválon, hisz az őstermelői igazolványom mellé a kistermelői regisztrációm csak két nappal később érkezett meg, de idén már felkészülten indultunk az eseményre! Hetekkel előtte már nagy készülődés zajlott, hisz most már a megjelenésünkre is több energiát fordítottunk! Molinóval és fotófallal is készültünk.

 

Igyekeztem mindent magunkkal vinni ahhoz, hogy minden rendben legyen. Nálam volt természetesen az:

  • őstermelői igazolványom,
  • kistermelői regisztrációról szóló igazolás,
  • személyes okmányaim,
  • érvényes egészségügyi könyvem, friss tüdőszűrésről szóló igazolással,
  • ÁFA-s számlatömb,
  • nyugtatömbök,
  • bélyegző,
  • nyilvántartások ÁFA és nyugtatömb megnyitásáról,
  • őstermelői adatszolgáltatáshoz szükséges nyilvántartások eddigi eladásokról,
  • termékek literenkénti egységára,
  • molinó a vásárlók felé kötelező adatok feltüntetésével (Kistermelői regisztrációs szám).

Chiki-Chili a Nagymrosi Csípős Fesztiválon 2017.3; fotó: Haug Daniel Leon

Szerencsére Nagymaroson a kistermelőknek lehetősége volt a Művelődési Ház asztalait használni. Egyrészt ez óriási segítség volt, másrészt kicsit talán az egységes arculathoz is hozzájárult. Legalább is a mi szektorunkban. Azért, hogy minél előnyösebb helyet találjunk magunknak, már hajnal fél hatkor elindultunk Vácról, hogy hatra már elkezdhessük a kipakolást. A hely kiválasztásánál figyelembe vettük Nagy Gábor, Gabko, helyi őstermelő, főszervező tanácsait.

Chiki-Chili a Nagymarosi Csípős Fesztiválon 2017.2; Fotó: Haug Daniel Leon

A helyszín választása bizonyos szempontból igen előnyös volt, hiszen velünk szemben a kézműves hamburgeres volt. Az, aki várakozott a vásárolt ételére, az addig odajött az asztalunkhoz. Viszont azzal nem számoltunk, hogy magunk felé alkalmas napernyőt szerezzünk be, így délelőtt tíz órától délután ötig álltuk a forró a napsütést. Biztos volt a chili-vörösre pirulás esélye – engem is csak az ikonikus kalap védett meg.

Chiki-Chili a Nagymarosi Csípős Fesztiválon 2017.04; fotó Haug Daniel Leon

Nem tudtuk lesz-e alkalmunk másokkal találkozni, de mivel hárman mentünk, ezért tudtuk váltani egymást. Feleségem őrizte a standot, míg mi Danival végigjártuk az facebookról már ismert kistermelőket, hogy legalább egy fotót készíthessünk, és váltsunk néhány szót. Sokakkal ez sikerült, másokkal majd a következő fesztiválokon remélem pótolhatjuk ezt. Sajnos még Nagy Gáborral sem sikerült beszélgetnünk, bár ez nem is csoda, egész nap rohangált az árusítás mellett.

Chiki-Chili a Nagymarosi Csípős Fesztiválon 2017.5 fotó: Haug Daniel Leon

Délután öt órára mindannyiunkon a napszúrás tüneteit tapasztalva, és felmérve az, hogy termékeinknek választéka eléggé megfogyatkozott, ezért úgy döntöttünk, hogy összepakolunk, és elindulunk haza. Tapasztalat hiányában kicsit alul kalkuláltuk a kínált termékeink mennyiségét, de az is igaz, hogy a választékunk egyik felére az ősszel tudunk nagyobb mennyiséget előállítani.

 

Összességében a hangulat nagyon jó volt. A több mint harminc kistermelővel együtt, amellett, hogy bőven elfértünk, a vásárlók számával és lelkesedésével sem volt baj. Mindenki tudatosan chili beszerzése miatt érkezett ide. A zene jó volt, az árusított készételek, ízletesek, a zene nem túl hangos és hallgatható. A vásárlók, a kistermelők és a házigazdák is nagyon kedvesek voltak. Számomra az is mérce, hogy Dani fiunk, már előtte is nagyon lelkes volt, de a nap végére fáradtan, de töretlen lelkesedéssel segített az összepakolásban. Pedig egész nap az csinálta, amit mi: odament és megszólította a járókelőket. Az, hogy ő jól érezte magát, számomra sokat jelent. Azt mutatja, hogy nemcsak az én munkám, hanem a szervezőké is elérte a célját!

Gabko A Nagymarosi Csípős Fesztiválon 2017.6; fotó: Haug Daniel Leon

Ezúton köszönöm Nagy Gábor, Gabkonak, hogy a sok nehézség ellenére ismét végigcsinálta, és megvalósult ez az esemény! Gratulálok, és köszönöm, hogy kistermelőként is jól érezhettük magunkat!

 

 

 

Még egy videó és néhány fotó az eseményről:

 

Nagymarosi Csípős fesztivál 2017. 8 ; fotó: Haug Daniel Leon

 

 

 

 

 

 

 

Nagymarosi Csípős fesztivál 2017.9; fotó: Haug Daniel Leon

 

 

 

 

 

 

Nagymarosi Csípős Fesztivál 2017.10; fotó: Haug Daniel Leon

Vélemény, hozzászólás?