Stifado – görög pörkölt Chiki-Chilivel

Készítsd el a nyúl húsos felét könny és egzotikus prököltként!

 

Többször készítettem már Stifadot, mivel egészen más megközelítéssel és ízvilággal is lehet pörköltet készíteni, és ez izgalmassá teszi az étkezést.

Stifado Chiki-Chili Erdő szellemével

A Stifadot még izgalmasabbá akartam tenni azzal, hogy most nem sült krumplival, hanem burgonya krokettel készítetem.

Stifado fűszerei

Lássuk a hozzávalókat!

60 dkg Nyúlhús (alsó, felső végtagok, törzs, hátrész),

600 g gyöngyhagyma

4-5 gerezd fokhagyma

3 paradicsom vagy 1 kis doboz sűrített paradicsom

1-2 dl vörösbor,

fűszerek:

1 db egész fahéj,

babérlevél,

szegfűszeg,

szegfűbors,

rozmaring

so, bors,

szárított chili paprika vagy Chiki-Chili Boszorkány lehelete, esetleg az Erdő szelleme.

Oliva olajon fokhagymát rozmaringszárakkal és babérlevéllel 1 percig pirítom. Ettől illatos lesz az oliva olaj, és a kellemes zamat az egész ételt átjárja majd.

Oliva olajon rozmaring fokhagymával csodás

Hozzáadom a feldarabolt nyúlhúst.

Nyúlhús pirítása Stifadohoz

Mivel ma vadasabbra szeretném készíteni, és kimaradt a levesből, kivételesen rakok bele vékonyra szeletelt répát.

Répa a Stifadoba nem szokásos, de most én kipróbálom

Ha a hús megprirult, akkor beleteszem a savanyított gyöngyhagymát. Ettől kicsit ecetes lesz a pörkölt, de nem rontja el, és így is szaftos pörköltlevet kapunk.

Stifado gyöngyhagymával

Ezek után belekerülnek a fűszerek és a répa. Sózzuk, borsozzuk. A nagyobb szemű fűszereket teatojásba tetttem, mert így egyszerűbb kiszedni.

Stifado fűszerei teatojásban.

Hozzáöntjük az 1-2 dl bort és még kicsit pároljuk kevés folyadékon az összetevőket.

Stifado vörösborral ízesebb

Ezek után hozzáadjuk a paradicsomot vagy a sűrített paradicsomot, kevés vízzel felöntjük és hagyjuk puhára főni a húst!

A stifadoba belekerült a fűszeres teatojás és a sűrített paradicsom

Rotyog lassú tűzön.

Stifado

Ha csípősen szeretjük, akkor már most beletehetünk egészben egy szárított erőspaprikát.

Stifado erőssel, aki így szereti

vagy Chiki-Chili Boszorkány lehetét is rakatunk bele helyette.

Stifado Chiki-Chili Boszorkány leheletével

Ezek után már csak meg kell várni, hogy megpuhuljon a hús. ha szükséges még vizet adunk hozzá.

Stifado

Én krokettet készítettem mellé, de lehet sült krumplival, tört krümplival vagy rizzsel is tálalni!

Mivel én elég csípősen szeretem,és elég egzotikus az íze, hogy valami különlegessel ízesítsem, ezér még chilis áfonya lekvárt is tettem hozzá, Chiki-Chili Erdő szellemét!

Stifado Chiki-Chili Erdő szellemével

Jó étvágyat!

Stifado

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük