Miért ChiKi a Chili?

Minden a jó névválasztáson múlik!

Önmagában, sikerek vagy sikertelenségek egyszerű magyarázatára alkalmas ez a kijelentés. Ettől függetlenül én ebben nem hiszek.

Hiszek a lelkesedésben, az akaratban, a konkrét elképzelésben és a belső motivációban. Ezek együttese alkot olyan körülményeket, ami után csak jó lehet egy márkanév kiválasztása.

Hónapokkal ezelőtt, amikor kis családom látta, hogy eltántoríthatatlanul haladok a chili útján, leültünk és ötletelésbe kezdtünk.

Mivel az őstermelői vagy kistermelői státusz adott volt, mindenképpen a személyhez kötődés tartottuk szem előtt. Viszont a túlzott megszemélyesítés nem tartozott az elvárásaim közé.

Ebben viszont komoly segítséget jelentenek azok a közösségi oldalakon elérhető szereplők, csoportok, akik chilitermesztéssel foglalkoznak: GabKo, Gabasztko; ChaBo; Rob-Chi), melyek erős összefüggést mutatnak a készítő személyének neve és a márkanév választása között. Azt gondoltam, számunkra is ez a jó irány.

Lehetett volna Kardos István Chilije, amit lehet rövidítve KiChi Chili néven használni. Viszont hangzásában kicsinyítéssel kezdeni a vállalkozást nem jó üzenet.

Fordítva viszont érdekes szójátékokat enged meg a fantáziának. ChiKi Chili. Csiklandós élmény a toroknak, Csintalan ízélmény.

Nem utolsó szempont az sem, hogy hasonló termék vagy akár márkanév fellelhető-e a piacon. Bizony ismert név itthon a Csiki-Bege cégcsoport, van egy szlovák zenekar Chiki Liki nevű szlovák zenekar, és van a japán Mayo Chiki regénysorozat.

 

Azt gondolom ezek alapján még nem nevezhető a Chiki-Chili név elhasználtnak, de ezek után nyugodtan mondhatom bátran:

chiki_nev

 

Minden a jó névválasztáson múlik!

2 thoughts on “Miért ChiKi a Chili?

  1. Visszajelzés: Ha az Ogre Csókját akarod – AutoPost

Vélemény, hozzászólás?