Nyomokban megszállottságot tartalmaz! II.

2. rész

A sorban második termék a Hot Jalapeno Sauce:

hot 1

hot chili

welcome from London 1

Chiki-Chili Londonban járt.

Összetevők: Víz, borecet, 10 % zöld jalapeno, só, repceolaj, cukor, finomra őrölt mustár (30 % mustárliszt, só, fahéj, spanyol paprika, kurkuma) szárított hagyma, lime koncentrátum, citromfű, bors, különféle tartósító és színstabilizáló szerek.

Kiszerelés: 150 ml

Gyártó és forgalmazó: Ldl Ltd. UK

Ár: 0,79 ₤ ̴ 320 Ft

Megjelenése ugyanolyan, mint elődjének, bár maga a szósz zöld színével új színt hoz a paprikaszószok közé. Hasonlóan folyós, folyékony szósz, amiben zöld színe miatt könnyebben felismerhetőek a bors és a mustárdarabkák. Illatában inkább a savanyú szószokat idézi, amit a zöld Jalapeno megfelelő módon képvisel. Már első illatozásra érezni a lime és a mustár jelenlétét. Mintha a pincében tárolt egész vödörnyi savanyúságom lenne belesűrítve ebbe az egy palackba. Számomra kellemes meglepetés.

20160219_184812

Hot Jalapeno Sauce Chiki-Chili tesztelésén.

Összegezve: Szín, illat és íz harmonikus elegye. A zöld szín előítéletében nem okoz csalódást. Mustáros lime-os íze a savanyú szószok világában jól pozícionálja magát.

Erőssége: Véleményem szerint az üvegen szereplő 3 paprikás jelölés túlzás. Én inkább csak 2 paprikát adok neki. Ez persze nem jelenti azt, hogy kevésébe ízletes, illetve kevésbé ízlik nekem. Az egyik legfinomabb szósz, amit ettem.

easy hot 1

easy hot chili

Vélemény, hozzászólás?