Nyomokban megszállottságot tartalmaz! III.

Üdvözlet Londonból!

III. rész

hot 1

hot chili

Harmadikként vegyük a 3 paprikát kapott Harissát:

 

 

welcome from London 1

Chiki-Chili Londonban

Összetevők: Víz, sűrített paradicsom 14%, jamaicai bors 10 %, só, fokhagyma 3 %, cukor, Cayenne bors, zúzott chili 3%, fehérborecet, lime koncentrátum, ánizs, kömény, koriander, növényi és oliva olaj, különféle stabilizáló szerek.

Kiszerelés: 100 g

Gyártó: Alfez Ltd. UK, Bristol

Ár: 2,55 ₤ ̴ 1030,- Ft

Jóval kisebb kiszerelés és más jellegű üveg már első látásra inkább chili pasztát feltételezi. Ami így is van. A Harissa Észak-afrikai, Tuniszban honos chili paszta. Ezt idézi számomra csomagolása, lila fedője, és címkéjén felfedezhető sorminta színvilága. Az fedőt levéve bebizonyosodik, állagát tekintve jóval sűrűbb, mint az előzőekben kóstolt termékek. Amit egyből felismerek, és ami meghatározója a pasztának, az az erős ánizsos, fokhagymás, köményes illat. Meglepő számomra. Legutóbb Genfben találkoztam és kóstoltam Harissát. Az közel sem volt ennyire fűszeres. Igaz tubusos, kupakos kiszerelése jobban rejtette előlem az illatát.

Harissa

Harissa kóstolás Chiki-Chilinél

Összegezve: Ánizs, fokhagyma és kömény. Enyhén édeskés-savanyú íze határozottan kiegyensúlyozza az ánizs karakteres ízét. Minden esetre medvecukor íze nincsen, de az ánizs uralkodik a pasztán. Összetéveszthetetlen finom karakteres paszta.

Erőssége: Megérdemli a 3 paprikás jelölést. Engem legalábbis meggyőzött róla az előző ugyancsak három paprikás termékhez képest.

hot 1

hot chili

Vélemény, hozzászólás?