Nyomokban megszállottságot tartalmaz! Befejező

Üdvözlet Londonból!

IV. rész

extra hot 1

extra hot chili

Végére maradt az Extra Habanero Sauce:

20160219_190952

Extra Hot Habanero Sauce

Összetevők: Víz, borecet, só, repceolaj, cukor és karamellizált cukorszirup, szeletelt paradicsom, szárított hagyma, Red Bird’s Eye chili, bors, Cayenne bors, Naga Chili púder, szárított Habanero chili, zúzott feketebors különféle tartósító és stabilizáló szerek.

Kiszerelés: 150 ml

Gyártó és forgalmazó: Ldl UK

Ár: 0,79 ₤ ̴ 320 Ft

Az első kettő Batts termékek között szerepel harmadik, legerősebbként. A szósz inkább folyékony, színében a ketchupot idézi, bár benne fellelhetők a mustár és borsdarabkák a szárított hagymadarabokkal együtt. Illata savanyú paprika szószt idéz paradicsomos ízvilággal. Valami édeskés felfedezhető illatában, de reményeim szerint ízében ez kevésbé lesz meghatározó, mint elődjénél a Chipotlénél. Kóstoláskor a csípősség nem rejtőzködik, azonnal odaüt. Számba lecsorgó paradicsomos szószban azonnal működni kezd a kapszaicin. Nagyon jól eltalált csípős szósz. Ezért tartozik kedvenceim közé a Habanero. Teret enged az ízeknek a csípősség mellett, de nem tűr ellentmondást, ha annak megítéléséről van szó, hogy ott van az extra erős chilik között.

Chiki-Chili kóstolás

Chiki-Chili ezt már bizony megéreztük!

Összegezve: Ma ez a kedvenc szószom. Azt az élményt nyújtja, amit egy chiliszósztól várok. Ízletes és karakteres, mégis tekintélyt parancsolóan csípős.

Erőssége: Megérdemelt extra erős 4 paprikás jelölés.extra hot 1

Vélemény, hozzászólás?