Tudom, hibáztam!

DSC_0983

Chiki-Chili kiültetésre várva

Eljött a rég tervezett hétvége! A Munka Ünnepe és Anyák Napja! Micsoda időzítés! Micsoda egybeesés! Kiskertem nem létezhetne Édesanyám nélkül. Fóliám üresen állna a Munka Ünnepe nélkül!

Még jó, hogy vasárnapra esett! Viszont szerencsére az idő kegyes volt, és nem esett. Kellemes időtöltést nyújtva így a csepegtető rendszer összeállítására.

DSC_0941

Chiki-Chili csepegtető rendszer Gardena fél colos csövei

 

Hiába nincs is jobb, mint Anyummal egy egész délutánt a kertben beszélgetve eltölteni miközben Ő a háromnegyedes csöveket darabolja nekem méretre, én pedig a sorcsepegtetőket és a végcsepegtetőket tűzöm bele.

DSC_0962

Chiki-Chili Csodapálya

Tizenhét rövid sor és tizenhét hosszú. Minden sor tizenegy tő, focicsapat cserejátékosok nélkül.  7 tő egyik oldalt, négy a másikon. A kezdő sor nagyon erős: Carolina, Trinidad és 7Pod, a csapat gerince Habanero és a Jalapeno. Jamaican idén csak cserejátékos, bár ő a kedvencem. Jövőre több szerepet kap. Remélem titkos felfedezettem Scotch Bonnet jól teljesít majd. Természetesen nem maradhat el a lelkes közönség sem, helyett kapott még a pályán lelkes szurkolóként Spanyol Édes, Pimiento, Kurtovszka Kápia és néhány eltévedt paradicsom is. Csalogatónak a sorok között megbúvik némi körömvirág és borzas kúpvirág. Sárga illatos csodák. Hiába, a megtévesztésre is figyelni kell!

DSC_0979

Chiki-Chili csapatfotó

A felkészülés jól sikerült, erőnléti edzés már január elején elkezdődött. Carolina, 7Pod, Trinidad az első között tréningezte magát. Habanero, Scotch és a többiek később csatlakoztak az edzőtáborhoz. Ki-ki saját termésidejéhez mérten. Jalapeno, Jamaican épp hogy bennmaradt a kezdő csapatban. Valószínű rossz volt az alapozás és az étrend. Jövőre taktikát váltok!

A pálya előkészítése igen csak nagy körültekintést igényelt.

DSC_0932

Chiki-Chili csodasátor fényvédő hálóval felszerelve

A pályáról már írtam. Harminckét négyzetméter lehetőség befóliázva. Tervet is rajzoltam, ami elég amatőr lett, és persze az első lehetőségnél fel is rúgtam. Bár ez is kevés lesz. Nem is beszélve az első próbanap tapasztalatairól. Fényvédő háló elengedhetetlen!

DSC_0984

Chiki-Chili kezdő csapata

Terveim alapján a játékosok egymástól 30 cm tő és 40 cm sortávolságra lettek volna. A megvalósításnál módosítottuk a sortávolságot 50 cm-re. Ezt az elején meg kellett határozni, mert a csepegtető rendszer csöveit méretre kell vágni a sorcsepegtetők behelyezéséhez. Az eredeti tervekben 220 tő szerepelt, amiből 187 hely valósult meg.

DSC_0965

Chiki-Chili gyökérerősítő perlites virágföld-keveréke.

Az elrendezésnél ügyelnem kellett az azonos kvalitású játékosok elhelyezésére és a minél kisebb kavarodásra. Ez több-kevesebb sikerrel megvalósult. Az elhelyezésnél némi doppingot is használtam. Négy hete és az ültetés előtt a beáztatást megelőzte a tápanyag feltöltés Ferticare 15-30-15-tel. Lehet, hogy itt is hibáztam, de nagyon rossz minőségű talajban indulok el. Természetesen a kiültetéskor a tövek kertészeti perlittel kevert palántaföldet kaptak a gyökerük alá.

Talán így jobban indul a beilleszkedés. Bár egyesek ezt doppingnak mondják!

Maradtak még üres helyek, hisz érkeznek a szurkolók, de nekik még hagytam egy kis időt. Ők úgy is hamarabb “beérik” a többieket!

DSC_0996

Chiki-Chili kalap

Kilátásaim homályosak. Kezdő vagyok a pályán, de lelkes és tanulékony. Az öntöző rendszer időzítője persze nem úgy működik, ahogy gondoltam, szakértőktől már kaptam az ívet, hogy bizony sűrűn rendeztem be a pályát, és bozótkéssel jutok majd csak be a fóliába. Igaz lehet, és a kártevőkkel még sosem vettem fel a harcot.

Minden tanácsot megfontolok ugyan, de saját fejem után megyek.

Tudom, tudom, hibáztam! De miből tanuljak, ha a hibáimból nem?

Vélemény, hozzászólás?