Főzünk olyat, amit még sosem!
Eredetileg Csirkeaprólékot akartam venni, de mivel azt nem kaptam, ezért friss csirkemájat hoztam haza. Nem tudtam még, hogy mit akarok, viszont jó ötletnek tűnt. Nagyon ritkán főzök májat!
Aztán kiderült mi minden van otthon. Ezt kiegészítette a feleségem frissen vásárolt barna rizzsel, így nem volt kérdés, hogy a meglévő alapanyagokból mi készül: Csirkemájas rizotto Chiki-Chili Boszorkány leheletével. Amikor a chiliszószokon gondolkodtam fontosnak tartottam azt, hogy legyen egy klasszikus magyar ízvilágot, de mindenképpen a chili, a apaprika ízességét jól visszaadó termék, ami alkalmas többet adni az Erős pista életérzésen túl. Félrevezető lehet néha az, ha azt gondoljuk, hogy ami jó sós, az jó erős is. Ezért gondoltam szükségét Chiki-Chili Boszorkány leheletének, mert csípősnek csípős, nemkevésbé, mint az Erős Pista, de sóban, ízben mégis ínyenc, prémiumkategórás élményt biztosít.
Hozzávalók:
70 dkg csirkemáj
2 db vöröshagyma
30 dkg zöldborsó
2 közepes répa
zsiradék (zsír, olaj, kókuszzsír)
2 bögre barna rizs
só, bors, petrezselyem
Nézzük a lépéseket:
A hagymát megdinsztelem, és közben rárakom a kockára vágott répát.
Együtt nagy lángon pár percig párolom, majd belerakom az apróra vágott csirkemájat. Közben olajon megfuttatom a rizst.
Mikorra a máj kicsit megbarnul, addigra a rizs is megpirult az olajon.
Összeöntöm őket, és hozzáadom a borsót.
Kevés vízzel felöntöm, hogy épp csak ellepje. Ha kell addig pótolom, amíg a rizs meg nem puhul.
Hozzáadom Chiki-Chili Boszorkány leheletét, mert szeretjük kicsit csípősen, és igazán jó paprikás ízt ad hozzá.
Ezek után már nincs sok dolgom, csak főznöm míg a rizs meg nem puhul, és a leve el nem forr.
Jó étvágyat kívánok!