Termékek

Perzselő Pokol

Chiki-Chili Perzselő Pokol, Borókás bükkfaforgácson füstölt chiliszósz.

Összetevők: 50 % chili (Habanero Chocolate, Carolina Reaper, Trinidad Scorpion Moruga, Butch T, Scotch Bonnet, 7Pod), Kápia paprika, hagyma, fokhagyma, balzsamecet, citrom leve,gyömbér,só, cukor, fűszerek, Nátrium Benzoát.

Ajánlott: Bablevesbe, gulyáslevesbe, sóletbe olyan csípős kiegészítő a Perzselő pokol, mely mind erősségben, mind intenzív füstös ízében a prémium kategóriás chiliszószt képviseli. Borókás bükkfaforgács füstjében előpárolt chilivel készült, mely a kis üvegekbe zárva, felnyitás után, mint szellem a palackból, meglepetéssel szolgál a kóstolónak.

A termék 40 illetve 90 ml kiszerelésben kapható.

Boszorkány Lehelete

Chiki-Chili Boszorkány Lehelete, Pikáns chiliszósz: Összetevők: 30 % chili (Jamaican Hot, Habanero Maya Red, Aji, Duemila), Kápia,hagyma, fokhagyma, balzsamecet, citrom leve, gyömbér, só, cukor, fűszerek, Nátrium Benzoát.

Klasszikus chiliszósz, mely ajánlott bármilyen étel ízesítésére, ha a chili és a kápia paprika ízével szeretnénk ételünket a kapszaicin rerjével csípőssé-ízletessé tenni. Leginkább sokrétűen felhasználható chiliszósz!

A termék 40 illetve 90 ml kiszerelésben kapható.

Édes Rémálom

Chiki-Chili Édes Rémálom, Tökös, gyümölcsös chiliszósz. Összetevők: 50 % chili (Jamaican Hot, Habanero Maya Red, Aji, Duemila), Alma,sütőtök, balzsamecet, citrom leve, gyömbér, só, cukor, fűszerek, Nátrium Benzoát.

A birsalma, mely karamellizált cukorral van előpárolva, és a sütőben megsütött sütőtök chilivel vegyítve egy édeskés-pikáns szószt eredményez, mely leginkább szárnyas ételek ízesítésére alkalmas. A sütőtök és a birsalmaegyedi íze krémesebb, lágyabb szószt eredményez.

A termék 40 illetve 90 ml kiszerelésben kapható.

Erdő szelleme

Chiki-Chili Chilis áfonya lekvár
Összetevők: Fekete áfonya, cukor, chili 20% (Carolina reaper), dzsemfix

Ajánlott: Vadas ételekhez, tűzdelt szarvas burgonyakrokettel, áfonya lekvárral, vaddisznó pörkölt, és egyéb vadhúsos ételek.

A termék 40 illetve 90 ml kiszerelésben kapható.

Chiki-Chili - Erdő szelleme - Chilis áfonyalekvár

Szelíd szikra

Chiki-chili – Szelíden csípős paprikakrém
Összetevők: Kurtovszka kápia, Carolina Reaper, vöröhagyma, fokhagyma, balzsamecet, citrom leve, gyömbér, só, cukor, fűszerek. Naátrium-Benzoát tartósítószert tartalmaz!
Ajánlott: A Kápia paprika ízvilága ajvaros jelleggel ajándékozza meg a Szelíd szikrát kóstolót. Minimális chili hozzáadásával a kezdő csípőskedvelőknek is ajánlott. Visszafogott fűszerezése alkalmassá teszi ételek kiegészítő ízesítésére is!
A termék 40 illetve 90 ml kiszerelésben kapható.
Szelíd Szikra - Chiki-Chili

Ogre csókja

Chiki-chili – Savanyított zelleres chiliszósz
Összetevők: Chili (savanyított vegyes chilipaprika, kurtovszka kápia), hagyma, fokhagyma, zeller, ecet, citromsav, gyömbér, só, cukor, fűszerek, borkén, nátrium-benzoát.  Allergén anyag vastagon szedve!

Ajánlott:

Az Ogre csókja jól társítható, tejfölös, tejszínes levesekhez, ételekhez. Egy Palócgulyás igazi pikáns kiegészítője lehet.
A termék 40 illetve 90 ml kiszerelésben kapható.
Ogre Csókja - Chiki-Chili

Szavad elakad

Chiki-chili – Brutál erős chiliszósz
Összetevők: chili 90 % (Carolina reaper, Trinidad Scorpion Moruga, Butch T), hagyma, fokhagyma, balzsamecet citrom leve, gyömbér, só, cukor, fűszerek. Felbontás után hűtve tárolandó! Nátrium-Benzoát tartósítószert tartalmaz!

Ajánló:

A Perzselő pokol ízvilága köszön vissza, csak a füstős zamat nélkül. Ezt a szószt azoknak ajánljuk, akik brutál erősen szeretik az ételeket. Édes-paprikát ez a szószunk nem tartalmaz!
A termék 40 illetve 90 ml kiszerelésben kapható.
Szavad Elakad - Chiki-Chili

Fiona kedvence

Chiki-chili – Savanyított Jalapeno
Összetevők: Jalapeno, víz, ecet, almaecet, só, cukor, fűszerek. Felbontás után hűtve tárolandó! Nátrium- Benzoát tartósítószert tartalmaz!

Ajánló:

Igen népszerű Jalapeno paprikából készült, egyedi ízesítéssel. Hamburgerekbe, szendvicsekre igazi pikáns, nem túl erős savanyúság!
A termék 330 ml-es kiszerelésben kapható, töltő tőmeg: 130 g
Fiona Kedvence - Chiki-Chili

Legutóbbi bejegyzések

Chiki-Chili Csodakertje költözik

Hogyan tovább három év után.

Amikor azzal a gondolattal ébredtem, hogy chilit szeretnék termeszteni, még csak az erkélyen cserépben növekedett az a hat-hat tő Jamaican Red és Habanero Chocolate chili palántám, melyek bőséges termése aztán arra ösztönzött, hogy belevágjak a Csodakert projektbe. Édesanyám családi házának kicsi kertje elég volt a 32 négyzetméteres Hírös Fóliaház hobbi fóliaházának telepítésére.

Chiki-Chili

Édesanyám kicsi kertje 2015. ősz

Az előkészítés után barátommal Kiss Zsoltival nekiálltunk a horganyzott-vaselem oszlopok és a váz összeállításának.

Chiki-Chili

Kiss Zsolt mint Hobbi Fóliasátor összeállítás szakértője

Keresztapám, nagybátyám és Édesanyám is segített a fólia felhúzásánál.

Chiki-Chili

Keresztapám, Szántó Imre szakmai tanácsadóként és problémamegoldóként

Aztán kész is lett, és bizony három évig állta a sarat a sátor.

Chiki-Chili

Édesanyámmal a Csodakert előtt

Eltelt három év, édesanyám sokat segített, de ideje volt eldönteni, hogy folytatom-e a Csodakert művelését vagy nem. Mivel Vácott sikerült vennem egy hobbikertet, így egyértelmű volt, hogy ott a helye a Csodakertnek. Így fiammal, Haug Danival nekiálltunk szétszedni a Csodakertet Kunszentmártonban. Feleségem, Bayer Edina volt az, aki a horganyzottvas-elemek jelölését előkészítette. Ez nagy segítség az új összeállítás során.

Chiki-Chili

Haug Daniel és a Csodakert szétszerelése

Chiki-Chili

Hírős Hobbi fóliasátor bilincseinek szétcsavarozása

Chiki-Chili Költözés

Hírős Hobbi fóliasátor vázszerkezetének szétszerelése

A költöztetést már hónapokkal előbb egyeztettük barátommal, Kiss Zsoltival. Ketten, keresztapám szakmai tanácsait már ismerve (kölcsönkaptuk a slagos vízimértéket is), nekiálltam a terület előkészítésének.

A terület előkészítése Vácott 2019

A 2019-es évben január óta nem esett az eső. Természetesen arra a 4 napra érkezett meg a várva várt esős idő, amikorra mi a fóliaállítást terveztük. Mivel Vácott valamivel nagyobb terület áll rendelkezésre, ezért a Hírős Hobbi fóliaház rendszerét 2×2 méteres résszel bővíteni tudtam. De így is az egész sátor elfért lazán egy furgon aljában.

Chiki-Chili

Hírős Hobbi fóliasátor 12 méter hosszú elemei

Aztán Zsoltival nekiálltunk az oszlopok leállításának. Mivel az Alföldön nem volt ekkora gond a vízszintes mint Vácott a Törökhegy lábánál, ezért az oszlopok leállítása egy egész napot vett igénybe.

A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy az oszlopokat függőbe és síkba kellett állítani. Enélkül a mindenfelé lejtő talajon nem tudtuk volna a fix méretű vázelemeket összeilleszteni. Végül mégis sikerült a második nap kora délutánjára. Ha az oszlopok jól állnak a vázelemek összeállítása már kisebb-nagyobb gyerekjáték.

Chiki-Chili

Kiss Zsolt és én a Chiki-Chili Csodakertjének összeállításakor 2019. Vác

Másfél nap lejtéssel való küzdelem után a szombati napra újabb barátok érkeztek Szegedről, Szarvasról, Dunakesziről és Vácról. Úgy számoltam, hogy öten talán elegek leszünk a 18 méter hosszú és 8.5 méter széles fólia felhúzására.

A fólia stabilizálására a vázra drótot húztak, míg én a váz körüli árkolást fejeztem be.

Chiki-Chili

Zsolnai Attila és a vízmérték barátkoznak.

Chiki-Chili

Bíró Béci és Zsolnai Attila Chiki-Chili Csodakertjének drótozásánál.

A szombati napot estig kitöltötte a fóliahúzás. Önmagában nem lett volna ilyen időigényes, de sajnos a több mint 80 centiméteres lejtést orvosolni kellett, és majd kell is. A fóliaház alsó részénél földet kellett tölteni a fólia rögzítésére.

Chiki-Chili

Fenn a fólia Chiki-Chili Csodakertjén Vácott

Ez azt is jelenti, hogy a chilik telepítéséig a fólián belül a talajkiegyenlítést meg kell oldanom. Ez több kihívást is jelent, de ami biztos, hogy pár köbméter termőföldet át kell csoportosítanom.

Végül, jó hangulatban szombat estére befejeztük a fólia felhúzását és az ajtószárnyak felhelyezését.

Chiki-Chili

Chiki-Chili Csodakertje az építés végén, 2019.04.13. 18.30.

Talán kevesen tudják illetve sokan nem is sejtik, hogy a hobbim több mint kertészkedés és főzés. Egyrészt sok embernek szereznek örömet a termékeim, ami szinte azonnali visszajelzés arról, amit csináltunk. Viszont ami még ennél is fontosabb, hogy olyan barátok vesznek körül, akik örülnek a sikeremnek, és részesei szeretnének lenni annak, amit együtt is megélhetünk. Számomra hihetetlen, de ez a pár nap bebizonyította, hogy a Csodakert tényleg csodát tesz. Kiváló János, Kiss Gábor, Bíró Béci, Haug Dani, Zsolnai Attila, Kiss Zsolt, Feleségem, Bayer Edina, Édesanyám Kardos Istvánné, Keresztapám, Szántó Imre, Nagybátyám, Kardos András és mindenki, aki ebben támogatott, köszönet érte.

Azt, hogy tavaly Nagymaroson kicsit kedvünket szegte néhány ember “jószándéka”, nem térített el attól, hogy a Csodakert tovább éljen, és fejlődjön.

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

 

  1. Chiki-Chilik átültetése a 45. napon! 3 hozzászólás
  2. Csíráztatás, palántanevelés 2018. Minden vélemény számít!
  3. BÚÉK 2018! Minden vélemény számít!
  4. Készítsünk pizzát Chiki-Chilivel! Minden vélemény számít!
  5. Ciki-Chili Antalyában! Minden vélemény számít!
  6. Stifado – görög pörkölt Chiki-Chilivel Minden vélemény számít!
  7. Zöldséges nyúlhúsleves gombával Minden vélemény számít!
  8. Idei év termékei egy kis őszi ajánlóban! Minden vélemény számít!
  9. Chiki-Chili Hamis bakonyi sertésragu Minden vélemény számít!