Készítsd el a nyúl húsos felét könny és egzotikus prököltként!
Többször készítettem már Stifadot, mivel egészen más megközelítéssel és ízvilággal is lehet pörköltet készíteni, és ez izgalmassá teszi az étkezést.
A Stifadot még izgalmasabbá akartam tenni azzal, hogy most nem sült krumplival, hanem burgonya krokettel készítetem.
Lássuk a hozzávalókat!
60 dkg Nyúlhús (alsó, felső végtagok, törzs, hátrész),
600 g gyöngyhagyma
4-5 gerezd fokhagyma
3 paradicsom vagy 1 kis doboz sűrített paradicsom
1-2 dl vörösbor,
fűszerek:
1 db egész fahéj,
babérlevél,
szegfűszeg,
szegfűbors,
rozmaring
so, bors,
szárított chili paprika vagy Chiki-Chili Boszorkány lehelete, esetleg az Erdő szelleme.
Oliva olajon fokhagymát rozmaringszárakkal és babérlevéllel 1 percig pirítom. Ettől illatos lesz az oliva olaj, és a kellemes zamat az egész ételt átjárja majd.
Hozzáadom a feldarabolt nyúlhúst.
Mivel ma vadasabbra szeretném készíteni, és kimaradt a levesből, kivételesen rakok bele vékonyra szeletelt répát.
Ha a hús megprirult, akkor beleteszem a savanyított gyöngyhagymát. Ettől kicsit ecetes lesz a pörkölt, de nem rontja el, és így is szaftos pörköltlevet kapunk.
Ezek után belekerülnek a fűszerek és a répa. Sózzuk, borsozzuk. A nagyobb szemű fűszereket teatojásba tetttem, mert így egyszerűbb kiszedni.
Hozzáöntjük az 1-2 dl bort és még kicsit pároljuk kevés folyadékon az összetevőket.
Ezek után hozzáadjuk a paradicsomot vagy a sűrített paradicsomot, kevés vízzel felöntjük és hagyjuk puhára főni a húst!
Rotyog lassú tűzön.
Ha csípősen szeretjük, akkor már most beletehetünk egészben egy szárított erőspaprikát.
vagy Chiki-Chili Boszorkány lehetét is rakatunk bele helyette.
Ezek után már csak meg kell várni, hogy megpuhuljon a hús. ha szükséges még vizet adunk hozzá.
Én krokettet készítettem mellé, de lehet sült krumplival, tört krümplival vagy rizzsel is tálalni!
Mivel én elég csípősen szeretem,és elég egzotikus az íze, hogy valami különlegessel ízesítsem, ezér még chilis áfonya lekvárt is tettem hozzá, Chiki-Chili Erdő szellemét!
Jó étvágyat!