Chiki-Chili Hamis bakonyi sertésragu

Fogyaszd a hűtőt, kamrát, készíts új dolgokat! Bakonyi sertésragu kínai szárított gombával

Nem tudom más hogy van vele, de én amikor főzésen töröm a fejem, akkor mindig valami addig még el nem készítettre gondolok. Ilyen volt ma reggel is. Hosszú idő óta ez az első olyan hétvége, amikor itthon az egész család, és kicsit a lakással is tudunk foglalkozni. Takarítás, rendrakás ilyesmi. Ez persze bizonyos értelemben a hűtőre is igaz, főleg a fagyasztóra. Ennek mélyén rejtőzhetnek eddig fel nem használt ínyenc dolgok. Így történhetett ma reggel, hogy ébredés után egyből a mélybe néztem, és találtam egy kiló sertés combot. Keresgélve a receptek között kiderült, hogy minden van itthon ahhoz, hogy elkészülhessen egy jó bakonyi sertésragu!

Chiki-Chili Bakonyi sertésragu

Nézzük hát a hozzávalókat:

  • 1 kg sertéscomb (fagyasztó),
  • 40 dkg gomba áztatva (kínai szárított gomba a kamrából),
  • 6 közepes fej vöröshagyma,
  • 1 db kápia paprika (még a fóliámból),
  • 3-4 szem koktélparadicsom (szintén a kertből),
  • 20 dkg füstölt szalonna (még a nyári bográcsos partiról várt meg minket),
  • só, bors,
  • rizs köretnek.

Lássuk lépésről lépésre:

Hat fej hagymát apróra vágok.

Összedarabolok 6 fej hagymát

Csíkokra vágok 20 dkg füstölt szalonnát.

Füstölt szalonna csíkokva vágva a bakonyi sertésraguba

Felteszem a szalonnát, zsírjára olvasztom.

bakonyi sertésragu

Börkével együtt zsírjára olvasztom a füstölt szalonnát

Az összedarabolt hagymát a szalonna zsírjában üvegesre párolom.

Hagymát a szalonnára

Összedarabolom kis kockára a paradicsomot és a paprikát, és megdinsztelem az üvegesre pirult hagymás szalonnán.

üvegesre pirult hagyma

paprika, paradicom dinsztelődik a hagymás zsíradékon

Csíkokra vágom a sertéscombot.

sertéscomb csíkokra a raguba

Egy tál sertéscomb-csík

Feldarabolom az előző este beáztatott kínai szárított gombát.

Kínai szárított gomba szeletelve a hamis bakonyi sertésraguba

A kettőt együtt tedd bele a szalonnás, hagymás paradicsomos, paprikás alapba!

szalonnás, hagymás, paradicsomos, paprikás alap a bakonyihoz

sertéscomb-csíkok és a szeletelt kínai gomba együtt mennek a bakonyi alapba

Íme a sertéscomb

Sóval-borssal ízesítem.

És a gomba borssal

És sóval

Felöntöm kis vízzel, ízlés szerint kis vörösborral is, és most szórom meg őrölt pirospaprikával.

Levet adok neki és egy kis őrölt paprikát.

Csodásan mutat.

Bakonyi ragu majdnem összerakva

Hagyom főni, hogy megpuhuljon a hús és a gomba.

A hústól függően másfél-két órát főzöm

Köretnek rizst választottam.

Laktató és ízletes rizzsel a bakonyi sertésragu

Előkészítem a habarást.

A hozzávalók egy helyen. A Chiki-Chili Boszorkány lehelete csak dekoráció

Habarás csomómentesre

Hőkiegyenlítéssel belekeverem a kész raguba a habarást.

Ragu és habarás csendélet

Ragu a habarásban csendélet

Habarás a raguban I.

Habarás a raguban II.

Már csak egy kis Chiki-Chili Boszorkány lehelete kell bele ízlés szerint.

Chiki-Chili Boszorkány Lehelete jól illik a hamis bakonyi sertésraguba

Jó étvágyat!

Hamis bakonyi sertésragu Chiki-Chilivel I.

Hamis bakonyi sertésragu Chiki-Chilivel II.

Hamis bakonyi sertésragu Chiki-Chilivel III.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük