Chiliről másképp! Jamaican Hot Red chili

Van olyan, hogy első látásra szerelem. Van olyan, hogy azonnal működik a kémia. És ez nem csak az emberi kapcsolatokra igaz. Amikor megláttam a Jamaikai chili megjelenését egyből tudtam, hogy ő az a chili, akit termesztenem kell. Csodálatos és megkapó külseje, egyedi formája, és nem kevésbé kecsegtető SHU értéke megmozgatta a fantáziámat. Ahogy ránéztem egyből tudni akartam, hogy mit rejt ez a nem mindennapi forma? Vastag, szaftos húsos részt, érzéki Chiki-Chilit csiklandozó erősséget?

jamaican red chili 3

Jamaican Hot Red Chili virág

Van-e más íz a csípősségén kívül, ad-e olyan pluszt, amitől nem okoz csalódást? Vajon milyen a virága, fehér, rózsaszín, lila?

Mennyi időt kell várnom termékenységére, mivel tudok kedveskedni neki? Megérzi-e, ha odaadó vagyok, és sűrűn, de nem sokat öntözöm?

Mondanom sem kell, hogy olyan női tulajdonságokat képzeltem el hozzá, amelyeket csak a fantáziám rendelhet egy paprikához. Vágytam rá, hogy megismerjem. Mi lesz a magból, mivé fejlődik, és mit tud nyújtani nekem?

lg_cropped_IMG_5936

Jamaican Hot Red Chili termései

Az izgatott várakozás meghozta a gyümölcsét. Hamar csirázni kezdett, és bőven hozta hajtásait, virágai sorra bújtak elő, és ártatlan fehérségükkel ragyogtak az élénkzöld levelei között. Keskeny, de sűrű levélzete, mint féltett titkokat rejtegette virágait. Bimbói sorra fogadták a nektárt magukba és váltak apró kis zöld gumókká, melyek hamar felvették jellegzetes formáikat.

Elmondhatom, hogy Jamaikai Hot Red chili igen bőtermő, és nagyon hálás, ha szeretettel bánunk vele. Érzéki, vékony húsú, mégis igen intenzív gyümölcsös ízzel engedi át érzékeinknek magát. Először magához csalogat, majd később mutatja meg igazi erejét. Pont annyira csípős, amennyire felkelti az érdeklődést, és mégsem riaszt el. Egyszerre vonzó és elismerésre méltó. Erőssége biztosít róla, hogy mint chili, nem okoz csalódást.

jamaican hot red chili

Chiki-Chili szósz Jamaican Hot Red Chiliből.

Hihetetlen számomra, hogy első próbálkozásom mekkora sikerrel járt eme chili termesztése során.

Köszönöm neked Jamaican Hot Red Chili! Finom Chiki-Chili készült belőled!

Vélemény, hozzászólás?