Chiki-Chili csíráztatás előtt

Szilveszter után indul az újabb szezon!

A második év indul majd úgy, hogy az év elején elkezdem csíráztatni a chilimagjaimat. Idén már kevesebb energiát fektettem a magok megtartásába. Igazából csak az Aldiban vásárolt és abból igen finom terméseket produkáló spanyol édespaprikából tettem el magokat. Kíváncsi leszek milyen hatása lesz a keresztbepórzásnak!

Ami az új szezont illeti a chilifajtákból két félét vásoltam két helyről.

20161229_072115

Chiki-Chili magok az M-Gardentől

Az egyik magyarországi beszerzőhely, amit már tavaly is a magok beszerzésére használtam. Az M-Garden internetes oldalon jól kiválaszthatóak a chilik. www.m-garden.eu

Azt már számomra kiderült, hogy kedvenceim közé a méltán népszerű capsicum chinense és capsicum annuum fajták kerültek.Trinidad Scorpion Moruga, és Butch T, Carolina Reaper, Habanero különbőző fajai, és innen rendeltem a capsicum annuum chiliket, ezek közül a kedvencem a Jamaican Red és a Jalapeno Early-t.

 

 

 

20161229_072519

Chiki-Chili magok a Uk Chilli Seeds-től

A másik rendelésem Angliából érkezett. A ukchilliseeds.co.uk oldalról rendeltem. Innen főleg Trinidad Scorpion Brown, Burgundy, Chocolate, 7Pod Burgundy, Habanero Maya Red chilik érkeztek a chinense-k közül, és Jalapeno Jalafuego és Poinsettia (Japanese hot claw) magok a annuum fajtákból.

Amit még szeretnék, csak nem érkezett meg, az a tavalyi év nagy felfedezettje számomra Habanero Mustard. Bízom benne, hogy január közepe-vége felé őket is be tudom szerezni, mert bizony jövő héten már illene csíráztatni a leghosszabb érési idejű chiliket!

Izgatottan várom a következő szezont, ami már új kihívásokat rejteget!

 

Vélemény, hozzászólás?